Баба Марта дойде - алена и засмяна! Нека носи само радост и смях и обещава на всички късмет и успех. Нека пролетното слънце изгрее в душите ни и да донесе на всички благоденствие и просперитет!
Учениците от XI A клас от ПГАТ ,, Цанко Церковски ''. Представиха и изпълниха пред децата от ДГ ,, 8-ми март '' своята спортно-образователна анимационна програма. Учениците бяха подготвили разнообразни по вид игри за децата. Децата бяха много щастливи и с нетърпение очакват следващата срещата с учениците.
Златна есен е дошлав нашата гора.И листенца и тревички,като с боичкиизрисувани са всички.В жълто и червеноимат и зелено.Вятърът ги ронии стават голи клони.А листата по земяташарени, игривии много красиви.
В навечерието на най-светлия християнски празник Великден, г-жа Елена Христова посети ДГ "Осми март". Тя разказа и показа на децата различни техники за боядисване и шарене на яйца. С много настроение и смях децата овладяха техника за работа с восък при шаренето на яйцата, научиха много за обредите и обичаите характерни за тези светли празници. Благодарим на екипа на Исторически
Посещение на детски отдел на библиотеката при НЧ "Братство" - гр. Павликени, по случай "Седмица на детската книга"
Днес, баба Марта отвори своята работилница за мартеници в група "Мечо Пух". Малките помощници се включиха с радост в изработката на пъстри мартенички.
“Баба Марта бързала, мартенички вързала”! Изработване на автентични мартеници от група “Гарфийлд и приятели” за празника на баба Марта!
Децата от група “Гарфийлд и приятели” и учениците от СУ “Бачо Киро” съвместно отбелязаха 149 г. от обесването на Васил Левски!
В тази Детска градина има едно вълшебно място, наречено "Творческа работилница". Там се случват вълшебства!  Също като в работилницата на Дядо Коледа и там едни малки джуджета (децата) се трудят. От ненужни преработени материали децата изработиха картички, с които ще поздравят хората в институциите, които се грижат за тях!
На светлите празници децата от ДГ "8-ми март" ще участват в благотворителен Коледен базар за сурвакници.  Децата изработиха сурвакниците, с помощта на своите родители и учители.
На 14.12.2021г децата от ДГ "8-ми март" участваха в програмата за запалване на светлините на Коледната елха в Павликени. Почетен гост беше олимпииската шампионка по карате Ивет Горанова, която заедно с кмета на община Павликени инж. Еманул Манолов запали светлините на елхата.
От началото на месец Декември децата от III група "Мики Маус", творят неуморно. Те са готови с коледната си украса и с нетърпение чакат да посрещнат дядо Коледа! 
Днес 24.11.2021г. медецинската сестра г-жа Петрова, прочете в група "Мики Маус" приказката "Моят приятел си ти", в коята се разказва за борбата с COVID.
Децата от ДГ "8- ми март" най- много обичат да си похапват вкускни плодове. И затова с техните сръчни ръчички сами си моделираха есенни плодове.